شهریار عبدالهی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شهرستان میناب مهد ترویج فرهنگ وسنت در برنامه های ملی ومذهبی در کشور است ودر این راستا بر گزاری سبک عزاداری به شیوه نوحه های نشسته (پامنبری )بیانگر موضوع بوده گفت:سوگواره نوحه های نشسته محلی از پنجم مهرماه به مدت دو روز و با حضور بیش از ۳۵ گروه نوحه خوان از سراسر میناب اجرا میشود.
عبدالهی بیان داشت: سوگواره نوحه های نشسته هر ساله به همت انجمن نوحه های نشسته با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و عاشقان و دلباختگان سیدالشهدا و با هدف حفظ و احیای سنت های عزاداری بومی برگزار می شود.
دبیر انجمن نوحه های نشسته شهرستان میناب با بیان این که این سوگواره از ارزش معنوی بالایی برخوردار است عنوان کرد:زنده نگه داشتن قیام سیدالشهدا و جانفشانی امام حسین (ع) و یاران با وفایش وظیفه فرد فرد شیعیان است و انجمن نوحه های نشسته با افتخار در این مسیر گام برمی دارد.
عبدالهی گفت: سینه زنی به سبک نشسته(نوحه های نشسته میناب) در چهاردهمین اجلاس پیرغلامان حسینی در سال ۹۵ به شماره ۱۲۹۰ به عنوان اثر معنوی، در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه سوگواره هشتم نیز مانند سایر دوره ها برگزار خواهد شد بیان داشت:سوگواره هشتم، روز پنجشنبه پنجم مهرماه، ساعت ۱۵ با حرکت فرش عزای سیدالشهدا(ع) از روستای محمودی در بخش مرکزی که میزبان سال گذشته سوگواره بود به سمت روستای راونگ، میزبان امسال آغاز به کار می کند و آئین اختتامیه آن نیز بعداز ظهر جمعه ششم مهر برگزار می شود.
گفتنی است قدمت نوحه خوانی و سینه زنی به صورت نشسته در هرمزگان، به بیش از ۲۰۰ سال پیش برمی گردد و منشا شکل گیری آن از شهرستان میناب است.
نظر شما